mandag 24. september 2012

Deilig abbor!

 
 
 
Sitter fortsatt igjen med en deilig følelse i kroppen etter gårdagens tur. Selvfølgelig satt jeg oppe til langt på natt dagen før, og lempa i meg ei flaske rødvin og skrev skit på face. Jeg var dømt til å forsove meg.. Heldigvis forsov jeg meg ikke så alt for mye, men ca en time forsinka ble jeg. Var på vannet i 08.30 tiden. Jeg padla litt rundt og testa forskjellige steder. Det var som vanlig helt dødt, ikke tegn til liv. Alt var akkurat som det pleier å være.
 
 Noen dager før denne turen kom det ei ny vending med jigger fra statene, så jeg tenkte å teste en av disse nye rare jiggene. Jigger som er beregnet på bass bør jo funke til abbor også, så de var absolutt verdt et forsøk, og de ser skikkelig tøffe ut.. Jeg hadde vel vært utpå i et par timer da jeg bytta til en av de nye jiggene, og 5 kast senere hugg det til som satan. Da jeg kjente tyngden ble jeg litt smånervøs, for slik styrke fra en abbor har jeg ikke vært borti på ei stund. Den var såpass sterk at den ga meg to skikkelige utras. Det er sjelden jeg tillater abbor å ta sene, men denne gangen hadde jeg ikke noe valg. Da den kom opp til overflata så jeg denne vakre heltinnen velte seg, og i håven den snart lå, gylden, fager og lang. Jeg la abboren i bånn av skuta, tok et lite overblikk for å finne et sted på land som var passe flatt, og padla i greit tempo inn mot land. Jeg la fisken i håven mens jeg rigga meg til for å veie, måle og fotografere fisken.
 
 
 
 
 
 
 
Utrolig deilig når man endelig får en sånn, det er 5 år siden jeg fikk abbor større enn denne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Et bilde med fisken inntil kroppen....
 
 
 
 
 
 
 
 
...og et bilde med borren litt nærmere kameraet.. Den ser lett ut som en tokilos på dette bildet.
 
 
 
 
 
 
 
Målestokken viste en lengde på 51 cm, noe som er temmelig drøyt. Jeg har fått abbor på 50,5 cm før, så denne er ny lengdepers uten at det betyr så mye for meg. Det er opplevelsen ved å være ute i frisk luft, vente på godnappet, fighten og synet av deilig abbor som er det viktigste. Voksen abbor er et mektig skue, og det er såpass langt i mellom de at man aldri kan bli lei. Jeg har et mål om å en gang i livet få en abbor over to kg. Mens jeg venter på at det skal skje har jeg ingen problemer å finne enorm lykke i en fisk som denne abboren på 1770 gram. :-)
 
 
 
 
 
 
Goodbye knekken, vi sees forhåpentligvis igjen:-) 
 
 
 
 
 
 
 
 Til slutt, og for for ordens skyld vil jeg legge ved en film som viser litt av måle og veieprosessen. Fisk som veier over halvannen kg veier jeg alltid to ganger, men jeg har bare den ene veiinga med på film.  Vekta viste det samme begge gangene. Det er kjekt med hodekamera, men jeg må snart huske på å bruke det til hva det er laget for, nemlig actionfilm. Glemmer å trykke på knappen hver gang det napper.... Jeg huska det en gang faktisk, men da var kameraet innstilt på foto...

">Takk for denne gang:-)

12 kommentarer:

Sondre sa...

Ahhh, grisegøtt å se og lese om diger abbor at. Fy satan for en fasong på den fisken, nesten halvparten av vekta må jo ligge i "korsryggen"..

Grattis og væl fortjent, lenge igjen til 2 kilosen sitter mån tro?

tanga-roger sa...

grattis! digger og lese om tura dine..

Jørgen Ø sa...

Takk Sondre! :-)Jepp, den har en knekk som går langt bakover mot halefinna. To-kilosen kan komme innen et år, eller innen ti år. Vanskelig å si, det er veldig mye som skal klaffe. :-)

Jørgen Ø sa...

Takk Tanga!:-)

Minken sa...

Du har jo lengden inne, skulle vært samme form på magen som på ryggen.
Gratulerer med fin abbor!

Jørgen Ø sa...

Takk Jon! :-) Til våren, når den er høygravid kan den muligens veie skumle tall:-)De er leie å få da men...

tønsbern sa...

Dette var morro og lese, grattis igjen med en konge fisk

GA bloggen sa...

Grattis med sykt rå fisk Jørgen!!!

Jørgen Ø sa...

Takk, takk Tønsberg og Niklas :-)

Florø-Larsen sa...

Drøy abbor! Grattis :D

Øystein Bertelsen sa...

Gratulerer Jørgen! Woow :)

Jørgen Ø sa...

Takk,takk Florø og Bertelsen. :-)