onsdag 26. oktober 2016

En skikkelig kubbe fra skogen.


 Det har blitt tre fisketurer på halvannen uke nå, og hver gang har det det kommet opp fisk over 1,5 kg. På den første turen som var med båten på et større vann med kompis Frederik, fikk vi 6 stk over kiloen, og Frederik fikk en knallfisk på 1590 gram. På den neste turen dro jeg til skogs og fikk to abbor på hhv 1240 g og en på 1520 g.  Noen ganger kommer de i bulk.

Den tredje turen som var i går ble helt spesiell.

 Det er nok lett å tro at jeg fisker ekstremt mye når flyten er som den har vært i år, men sannheten er at jeg lenge har ligget på et gjennomsnitt på halvannen fisketur i uka, det er flest halve dager og noen få fulle dager. Dvs ca 80 fisketurer i året. For 10 år siden hadde jeg 160 turer i året, da var jeg ung, mye mer stressa og mye sprekere enn nå. Jeg har fortsatt stor fiskeglød, men på en roligere måte som passer dagens form. En til to turer i uka er akkurat passe synes jeg. Da får jeg den lufta og naturen jeg trenger, fisker man målrettet så får man fisk også. Jeg får hele tiden påpekninger om at jeg fisker så mye, og jeg tenkte det var greit å oppklare. Livet består av så mye mer enn å fiske, men jeg legger stort sett bare ut ting på sosiale medier som omhandler fiske og andre hobbyer. 

Fisket i går begynte greit og jeg fikk en og annen abbor på shad`en. Ingen spesielt store, men når man får flere abbor i dette vannet vet man at bettet er bra, og at hva som helst kan skje. De aller største er det veldig få av så det gjelder å gnu på når man merker at det er fart i abboren. 


Jeg har montert ekkolodd i skuta, testa det første gang i går, og det funka veldig bra. Jeg kunne se ting jeg ikke har sett før, og stedvis var det så mye byttefisk at signalet ikke hadde en sjanse til å nå bånn. Ikke rart abborene blir store her, og ikke rart de som regel er veldig vanskelige å få.  

Jeg fikk sikkert 7-8 mindre abbor fra 3 til 7 hekto på jiggen de første to timene, denne var ekstra kul. Mørk, tjukk, og den strittet helt vilt med finnene. Kroppen var i helspenn og den gjorde ikke en eneste bevegelse før jeg slapp den ut i vannet igjen. 


Litt utover dagen tok jeg et langt kast på grunna, jeg lot jiggen synke til bånn mens sena var stram. Jeg tok et par sveiv og lot jiggen synke igjen, også kjente jeg det lille knykket i tuppen og flekka til. Det var sjukt tungt i den andre enden og jeg merka med en gang at det her var abbor. Den jobba hele tiden nedover. Den kjempa med rolige hoderistinger. Veldig uvant, det er veldig sjelden en abbor jobber på denne måten. Den jobba ikke så hardt som halvannenkilosen jeg fikk på forrige tur, men jeg merka at denne var mye tyngre. Da den lå i håven så jeg et digert beist av et abborsmykke og jeg hadde ingen anelse om hva denne veide. Det var helt umulig å tro noe som helst om hva den veide. 


Jeg padla rett inn til land for å veie og måle. La den i håven i vannet mens jeg rigga opp kamera, vekt og meterstokk. Jeg målte den først, og lengden var 51 cm. Når jeg studerte fasongen, så tenkte jeg litt på at denne faktsik kunne bikke den magiske 2 kilos grensa. 


Jeg la den i kiwiposen og veide. Det sto 1910 gram på vekta. Det var helt sjukt å se slike tall på vekta.  Jeg nulla posen og veide den en gang til, og da sto det 1880 gram.     Prøvde et smilebilde, men var litt satt ut så det var vanskelig. 
Kubbe.


Her ved meterstokken. På den ene bildet jeg tok ser det ut som om den er 51,5 cm. Det er langt. Den kan kanskje veie 2,1 kg til våren når den er full av rogn. Så selv om jeg har fått tyngre fisk før, så har denne et større potensiale når vomma fylles med tung rogn utover våren. Jørgen Ø


1 kommentar:

Bjørn Erik sa...

Ekkolodd=usportslig ;)