tirsdag 12. september 2017

6 års Abborstatistikk
Har titta litt i loggen igjen og jeg har sett på hva som gir flest store abbor (over 1,5 kg) i forhold til om jeg fisker fra båt, oppblåsbar skute, land eller is. Samt skogsvann versus større sjøer og elver. Selv om man vet hva som er mest effektivt er det gøy å se det svart på hvitt.

 På de siste 6 årene (fra Januar 2012 tdd) har jeg fiska etter abbor ca 31 ganger pr. år i snitt. Det har blitt 124 abbor over kiloen på alle turene, men bare 8 stk av de veide over halvannen kg.

Jeg har tatt med de turene jeg har vertikalfiska gjørs fra båten også, det blir noen kilosabbor på det også. Men alt er ikke 100% målretta abborfiske.  Jeg har ikke tatt med hvilken shad eller balansepilk jeg har fått best på da halve moroa er å bruke årevis på å finne ut av det selv og det kan variere.  Man blir garantert aldri helt klok på det heller. Men stort sett alt som finnes på markedet funker. Har fått fisk på mye rart.Fra båten har jeg fiska 14,3 ganger pr år og jeg har fått 1 abbor over 1,5 kg.    85 turer pr. 1,5 kilos
Fra skuta har jeg fiska 6,5 ganger pr år og jeg har fått 5 abbor over 1,5 kg         8 turer pr. 1,5 kilos
På isen har jeg fiska 6.5 ganger pr år og jeg har fått en abbor over 1,5 kg          40 turer pr. 1,5 kilos
Fra land har jeg fiska 3 ganger pr. år og jeg har fått 1 abbor over 1,5 kg            19 turer pr. 1,5 kilos

Hvis man kun er ute etter abbor over 1,5 kg så skjønner man at det blir seigt, så man må kose seg med alle kilosfiskene man får, og ta halvannenkiloser som bonus. Kilosfisk er for øvrig fisk fra 1000 gram til 1490 gram.


Det som viser seg å være mest effektivt etter de største for min del, er definitivt å fiske fra den lille oppblåsbare skuta. Den bruker jeg dog kun i skogsvann. Meite fra land i skogen er også effektivt på de store, garantert mer effektivt enn å fiske fra båt i store sjøer selv om jeg kun har fått 1 stk abbor over 1,5 kg på den metoden de siste 6 åra.

Og til dere som henger dere opp i morrabettet, så kan jeg si at det tidligste jeg har fått abbor over 1,5 kg de siste 6 åra er klokka 10.30. Alle de andre har jeg fått mellom klokka 12 og 18.30

Det er også verdt å merke seg at det kun er en fisk over halvannen kg som ikke er tatt i skogen selv om jeg har fiska ca like mye i store sjøer og elver som jeg har i små skogsvann.

Jeg har fått 31 abbor over kiloen i skogsvann og 93 stk i større vann og elver siden 2012 , så det sier seg selv at det blir mye blanking i skogen. Gulroten er de store abborene som finnes der, samt at det gir en flottere naturopplevelse. Og kun to av de har blitt tatt når det er solskinn, men da har det blåst en del. Resten har jeg fått i overskyet vær og regnvær.

Dette er den største abboren jeg har fått på de 6 siste årene. 1880 gram og 51 cm var de vitale målene. Den virket nesten uvirkelig stor i mine øyne. Jeg håper uansett på større etter hvert. De henger ikke på trær for å si det sånn,  hvis jeg fisker mer målrettet kommer den raskere. Det mest spennende jeg gjør er å fiske i skogsvann, men man blir litt lei og sprø av å blanke, så det er best å variere litt.  Jeg har veldig lyst til å prøve et nytt vann i høst.  Jeg tror det er smart å fordele kortene litt. Har troa på at det kan være en fordel å være kjent i mange vann istedenfor å henge seg opp i de samme gamle sjøene. Må nok gå litt videre nå. :-) Og om 6 år skal jeg ta en ny oppdatering igjen og sammenligne litt.


Jørgen ØIngen kommentarer: